Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Stel uw vraag via mail.

 

Zadels en zadelpasservice:

 

Zit er een na-controle bij de aankoopprijs van het zadel inbegrepen?

De nacontrole is van toepassing bij aanschaf van een NIEUW zadel met aanschafprijs van alleen het zadel van € 1500,00 of meer. (zie ookTarieven). Deze geldt niet bij aanschaf van een tweedehands zadel. Echter wanneer u het tweedehands zadel laat voorzien van een nieuwe vulling, dan zit daar wel een nacontrole bij inbegrepen.

 

Let op! Een afspraak voor een gratis nacontrole van uw nieuwe zadel dient u te maken omstreeks 20 rij-uren met het nieuwe zadel/nieuwe vulling of uiterlijk binnen 3 maanden na aankoop van het zadel/nieuwe vulling. Wel worden er bij een nacontrolebezoek reiskosten in rekening gebracht. Buiten deze termijn zijn er ook consultkosten kosten verbonden aan de nacontole. (zie Tarieven).

 

Betaal ik consult-/aanmeetkosten bij aanschaf van een zadel?

Bij aanschaf van zadels boven € 1500,00 worden er geen consultkosten in rekening gebracht. Zie hiervoor de Tarieven

 

Wat is de levertijd van een maatzadel?

Houd bij zadels welke speciaal voor u en uw paard op maat besteld worden rekening met een levertijd van ca. 6-8 weken. N.B. in verband met Corona zijn de levertijden minimaal een aantal maanden. Vraag bij aanschaf of er een inschatting gegeven kan worden vanuit de fabriek. (m.u.v. onvoorziene omstandigheden)

 

Komt u aan huis, of moet ik met mijn paard bij u komen?

Ik kom bij u aan huis. Daar is het paard in zijn normale omgeving, waar het e.e.a. het beste te beoordelen is.

 

Wanneer mijn zadel aangepast moet worden, wordt dit dan meteen ter plekke gedaan?

Wanneer de aanpassing meteen ter plekke gedaan kan worden dan wordt dat gedaan. Voor het doen van grotere aanpassingen neem ik uw zadel mee naar de zadelmakerij.

 

De aanpassing aan mijn zadel zal meer tijd in beslag nemen. Kan ik al die tijd niet rijden?

Wanneer het werk aan uw zadel wat langere tijd in beslag neemt kunt u, indien beschikbaar, een leenzadel krijgen om de tussenliggende periode te overbruggen. Zo kunt u doorgaan met uw training.

 

 

Gebruikte zadels:

 

Zit er een nacontrole bij de aankoopprijs van een gebruikt zadel inbegrepen?

Nee, deze geldt niet bij aanschaf van een tweedehands zadel. Echter wanneer u het tweedehands zadel laat voorzien van een nieuwe vulling, dan zit daar wel een nacontrole bij inbegrepen. (Zie boven en Tarieven)

 

 

 

Flair/Lucht-systeem in zadels:

 

Hoe werkt het Flair/Lucht-systeem?

Zie deze pagina voor informatie over dit systeem.