IrmaZadels

Een goed passend zadel is van groot belang voor het welzijn van het paard en past zowèl paard als ruiter. Ik help u graag bij uw zoektocht naar een passend zadel voor u en uw paard.

 

U kunt bij mij o.a. terecht voor het controleren van de passing van uw huidige zadel of voor het aanmeten van een nieuw zadel*. Ook wanneer u zelf een zadel op het oog heeft kunt u mij vragen te controleren of het passend is voor u en uw paard. Deze controle (zadelpasconsult) wordt geheel objectief, onafhankelijk en in belang van het welzijn van paard en ruiter uitgevoerd.

 

* Zie voor prijzen de Tarieven pagina.

 

tree Ik heb aanvullende opleidingen gevolgd als Basic Bridle, Saddle Repair, Reflocking (het bijvullen en opnieuw vullen van zadelkussens), Saddle Making en Advanced Reflocking. Bij laatstgenoemde wordt geleerd hoe speciale vullingen als vilt,/wol lining/wol combinaties en het Flairsysteem (lucht) toegepast wordt. Ik heb tijdens deze opleiding voldaan aan de benodigde vaardigheden en heb de Flair certificering gekregen. Dit houdt in dat ik bevoegd ben het Flairsysteem in te bouwen in zadels en het systeem kan afstellen.