ThorowgoodThorowgood zadels

Thorowgood is een zeer bekend bedrijf uit Wallsall, Engeland, waar men zadels en diverse toebehoren ontwikkelen en maken. Ondanks dat de Thorowgood geen maatzadels maakt zijn de zadels door de vele mogelijkheden passend te maken voor elk paard. De voorboom is verwisselbaar en door de verschillende singelmogelijkheden en het Fish-Systeem is een Thorowgoodzadel op elk paard passend te Lifestyle T6 Thorowgoodkrijgen. (Uitzonderingen daargelaten)

 

Thorowgood zadels zijn handgemaakte kunststofzadels met alure. Engelse kwaliteit voor een betaalbare prijs. Geen massaproducten. Testen, waarbij de druk op de paardenrug werd gemeten, toonden aan dat de drukverdeling van Thorowgood zadels beter is dan vele andere merken.

 

Bij Thorowgood, is niets belangrijker dan het comfort en het welzijn van je paard. Thorowgood levert zadels voor paarden met uiteenlopende conformaties, voor diverse disciplines en verschillende budgetten. Zo heeft Thorowgood o.a. zadels voor Haflingers, Arabieren, cob-type paarden en jongere paarden met nog geen duidelijke schoft, en levert een door een Veteran Horse Society goedgekeurde range zadels voor paarden met een hoge schoft. Denk hierbij aan oudere paarden, ex-renpaarden, volbloeds, maar ook aan paarden met de wat bredere en hoge schoft als de Duitse, Nederlandse en Deense rassen en andere warmbloedrassen.

 

Voor de paarden met een gemiddelde conformatie heeft Thorowgood de 'the normaal fit range'. Een net zo unieke range zadels voor het gemiddelde paard met een medium schoft. Dit paard heeft immers ook zijn eigen specifieke conformatie.

 

SimaTree®

Alle Thorowgood zadels zijn gebaseerd op een lichtgewicht, SimaTree® zadelboom die een belangrijke basis biedt voor een symmetrisch zadel welke u boven het centrum van balans van uw paard plaatst.

 

Twee 'looks'

Thorowgood heeft twee verschillende lijnen wat betreft de 'looks' van haar zadels, de T4- en de T6- range. De T4-range is uitgevoerd in deels glad kunststof en heeft een suède zitting en suède knie-pads voor stevige zit. De T6-range is uitgevoerd in 'Microfibre'.

 

Lifestyle Thorowgood

Modellen

Alle modellen en accessoires van Thorowgood zijn leverbaar.

 

Dressuurzadels

Bekijk hier de verschillende modellen.

 

Veelzijdigheidzadels

Bekijk hier de verschillende modellen.

 

Springzadels

Bekijk hier de verschillende modellen.

 

Endurance zadels

Bekijk hier de verschillende modellen.

 

Ponyzadels

Bekijk hier de verschillende modellen.

 

Accessoires

Singels, sjabrakken, stijgbeugelriemen, etc.

Binnenkort meer informatie over de verschillende accessoires.

 

Onderhoud

Schoonmaken is eenvoudig. Dit doet u alleen nog met een vochtige doek.

Geen zadelzeep, geen ledervet; gewoon afsponsen gelijk met uw paard en klaar bent u!

 

Prijzen

 

(Zie ook Tarieven)

 

NB: De genoemde zadelprijzen zijn de prijzen voor de zadels geleverd exclusief toebehoren.

 

Website Thorowgood: www.thorowgood.com

 

Genoemde prijzen zijn incl. BTW. Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden